Nový iPhone 3G bude stát 3 100 korun

Nový iPhone 3G bude stát 3 100 korun

Gadgets a technika

iPhone je revoluce, iPhone je hype, iPhone je neuvěřitelně milá hračka. Když se začátkem loňského roku začaly šířit zprávy o revolučním mobilním telefonu z dílem společnosti Apple, každý milovník produktů s logem nakousnutého jablka ve znaku, měl jasno, jaký bude jeho příští telefon.

Ani já jsem neodolal a po roce od uvedení na trh si iPhone pořídil. A protože už v té době kolovaly internetem zprávy, že brzy přijde Apple s novou verzí iPhone, rozhodl jsem se poměrně jasně pro variantu s kapacitou paměti 8GB.

Nový iPhone 3G bude stát 3 100 korun (http://www.stylehunter.cz)

Téhle volby nelituji, iPhone stál příjemných $399, jeho o 8GB bohatší bratr vyšel o $100 dráž. Pokud nejste vyložený technokrat, který se cítí nesvobodný, když nemá k dispozici tisíce freeware programů, musel vás iPhone nadchnout.

Minimálně jeho ovládání a ergonomie zabila každého, kdo si s ním kdy hrál. Výborný display, jednoduchost, vše rychlé a přehledné, tohle jsou pro mě největší výhody iPhonu.

Samozřejmě i iPhone má své mouchy. Poměrně slabá výdrž baterky, absence drag&drop, chybějící podpora doručenek SMS, pro někoho absence GPS modulu.

Mnohé chybky, které jsem uvedl výše, se dají odstranit aplikací softwaru třetích stran. Jiné řeší nástupce iPhonu – iPhone 3G.

Slogan Applu je jasný: Twice as fast. Half a price.

Apple iPhone zrychlil, nahradil zadní hliníkový kryt plastovým, přidal GPS, zvýšil výkon baterky, poupravil firmware, připojil schopnost iPhonu fungovat v sítích 3G (v ČR k ničemu), tohle vše zabalil a zlevnil o 50%.

Nový iPhone 3G bude stát 3 100 korun (http://www.stylehunter.cz)

Ano, zbrusu nová verze iPhone 3G s kapacitou 8G bude stát místo původních $399 pouhých $199. To je v přepočtu asi 3 100 Kč. Samozřejmě tyhle ceny platí pro trh v USA.

Pro evropský trh budou ceny o poznání vyšší. V ČR jej bude prodávat Vodafone i T-Mobile. A podle italského Vodafone, který ceny nastavil na 499 EUR za 8GB a 569 EUR za 16GB verzi, snadno odhadneme, že u nás iPhone 3G pod 12 000 Kč neseženeme.

Jsem zvědavý, jak bude Apple reagovat na šedý trh, který poměrně dobře funguje již od doby vydání první verze iPhonu. Jak bude bránit tomu, aby si Evropani vozili iPhony z USA.

No uvidíme, každopádně mě pod stromečkem musí čekat černá krabička s decentním nápisem iPhone 3G. Jinak to nevidím.

Štítky:   iPhone   Apple   iPhone 3G   telefon  

Ady – přes 10 let sbírám tenisky, v roce 2007 jsem založil STLHNT. Žiju v Praze, kořeny mám v Ostravě.

Instagram  –  Twitter